vereschuk-pro-borotbu-zi-smotryaschimi-u-kiyevi-bude-vazhko-ale-ye-pidtrimka-prezidenta-i-mi-gotovi-odyagnuti-bronezhileti

Верещук про боротьбу зі "смотрящими" у Києві: буде важко, але є підтримка Президента і ми готові одягнути бронежилети

 • 11345 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Проблема так званих "смотрящих" за Києвом - глибока і важка, але команда "Слуги народу", яка йде на вибори у столиці, готова її викорінити. Про це в ексклюзивному інтерв'ю з Наталею Влащенко заявила кандидат у мери Києва Ірина Верещук, передає УНН.

"Що стосується "смотрящих" - це дуже велика проблема. Я глибоко занурилася у неї - я розумію, як буде важко. Але я вважаю, що система переможе. Я маю на увазі систему кроків, які будуть зроблені.

Перший крок - правила: повинні бути правила для всіх. І тут моя перевага - я ніколи не була у схемах, я не пов'язана з ними поняттями "кум-брат-сват". Можу спокійно прийти і сказати: буде "ось так".

За моєю спиною Президент і він дає мені на це добро і підтримку. Я з ним про це говорила. Я питала, чи можу я розраховувати, що ми будемо робити це разом? Він сказав: звичайно ж, ти можеш на мене розраховувати. Тому, якщо ми беремо на себе відповідальність, ми повинні розуміти ризики, і готувати бронежилети, які нам доведеться одягнути", - каже Верещук.

Нагадаємо, головною проблемою мера Віталія Кличка політологи вважають той факт, що він так і не зміг стати самостійним й незалежним мером. Навпаки, під час усієї каденції - перебував під зовнішнім "управлінням" своїх заступників та інших бізнес-груп впливу. Як наслідок - і виник так званий інститут "смотрящих" у столиці, що породив масу проблем, у тому числі, і хаотичну забудову міста.

Як писав УНН, за даними Українського клубу нерухомості, Київ очолив рейтинг найбільш корумпованих міст у сфері будівництва.

Українські Національні Новини

Політика