vereschuk-pro-rishennya-vsu-skasuvati-ukaz-zelenskogo-tse-sprotiv-nereformovanoyi-suddivskoi-sistemi

Верещук про рішення ВС скасувати указ Зеленського: це спротив нереформованої суддівської системи

 • 15389 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук прокоментувала рішення Верховного Суду, який скасував указ президента Володимира Зеленського про звільнення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду, передає УНН

Цитата

"Рішення Верховного Суду скасувати указ Президента України Володимира Зеленського про звільнення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду є проявом спротиву суддівської системи, яка просякнута корупцією та до якої немає довіри у суспільства", - сказала вона.

Верещук вважає, що таким чином суддівська система опирається реформам, які запустила команда президента.

"Йдеться про перезавантаження роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя", - додала нардеп.

Доповнення

29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. 26 лютого своїм указом Президент продовжив відсторонення ще на один місяць.
Тупицький оскаржив укази про своє відсторонення у Верховному Суді.

27 березня Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. Зеленський зазначив, що це зроблено за результатами аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО.

Втім, Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ Президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Українські Національні Новини

Політика