vereschuk-pro-tragediyu-u-kharkovi-ochikuyemo-mittyevikh-visnovkiv-i-pokaran

Верещук про трагедію у Харкові: очікуємо миттєвих висновків і покарань

 • 18884 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Народний депутат України від "Слуги народу" Ірина Верещук в ефірі одного із телеканалів заявила, що винні у страшній пожежі в Харкові, внаслідок якої загинуло 15 людей, мають понести покарання, передає УНН.

Вона зауважила, що перевірити треба не лише власників пансіонату, де сталася пожежа, але й місцеву владу і контролерів, які дозволили функціонувати цьому закладу.

"Треба дивитися на причинно-наслідкові зв’язки. І якщо причиною є халатність, недбалість, ми зараз чуємо, що він (Пансіонат для літніх людей "Золотий час" - ред.) був незаконно формально оформлений, то питання до тих людей, які здійснюють політику на місцях, тобто, які мають наглядати, які мають контролювати. Сподіваюся, комісія, а вона буде створена негайно, вивчить усе, проаналізує і результати ми почуємо", - наголосила вона.

Верещук додає, що зараз головне показати швидкий результат.

"Добре, що така реакція швидка, і Президента, і Кабінету Міністрів, і засідання Кабінету Міністрів, яке визначить ступінь і провину кожного в такому випадку, коли ми говоримо про ургентні заходи. Зараз Нацполіція робить свою роботу, ДСНС роблять свою роботу, місцеві територіальні органи роблять свою роботу- тепер потрібно швидко зібрати результати, не затягувати у часі, люди мають бачити результат", - резюмувала нардеп.

Нагадаємо, поліція вже затримала керівників харківського будинку для літніх людей “Золотий час”.

Як заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, пансіонат для літніх людей “Золотий час”, де сталася пожежа з 15 загиблими — нелегальний.

Так, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Також Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що будинок для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 загиблими, був приватним пансіонатом для літніх людей “Золотий час”. Попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами. 

Українські Національні Новини

Політика