vereschuk-pro-zayavu-danilova-na-adresu-frantsiyi-ta-nimechchini-yogo-emotsiyi-podilyayut-bagato-ukrayintsiv

Верещук про заяву Данілова на адресу Франції та Німеччини: його емоції поділяють багато українців

 • 18754 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Член комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук прокоментувала заяву Секретаря РНБО Олексія Данілова про те, що Франція й Німеччина несуть моральну відповідальність за окупацію Росією частини територій Грузії та України, передає УНН.

Деталі 

Верещук заявила, що поважає думку Данілова та частково її поділяє.

"Він має право на емоційну оцінку. Як керівник дорадчого, консультативного органу РНБО може дозволяти собі таке говорити. Більше того, його емоції поділяють багато українців", - сказала вона.

Водночас напруженості у стосунках між Україною, Німеччиною та Францією немає, а позиція Данілова не носить офіційний характер.

"Я, як політик, який є членом команди президента, не можу сказати, що у нас немає в обличчі Німеччини та Франції партнерства чи дружби", - сказала нардеп.

Контекст

Днями Данілов заявив, що Франція й Німеччина несуть моральну відповідальність за окупацію Росією частини територій Грузії та України через блокування у 2008 році в Бухаресті надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

"Наші міжнародні партнери дорікають нам, що у нас не долається корупція. У інших країнах теж є корупція. Французи, наприклад, у 2008 році займалися переговорами між Грузією і Росією, і в результаті грузини втратили частину території, а французи отримали замовлення на "Містралі" від Росії. Не знаю, чи отримали вони щось за частину Донецької та Луганської областей і Крим, але моральна відповідальність є", - заявив Данілов в інтерв'ю українському виданню Forbes.

Українські Національні Новини

Політика