vereschuk-proponuye-sprostiti-dlya-ukrayintsiv-protseduri-usinovlennya-ditey-yaki-osirotili-cherez-viynu

Верещук пропонує спростити для українців процедури усиновлення дітей, які осиротіли через війну

 • 227149 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала владу спростити для українців процедури тимчасового влаштування та усиновлення для дітей, що осиротіли через війну. Про це УНН повідомляє з посиланням на її Telegram-канал.

Цитата

”Сьогодні, в День Батька, хочу привернути увагу до дітей, які через війну залишились без батьківського піклування або стали сиротами. Зокрема, я говорю про дітей з тимчасово окупованих територій або із зон бойових дій. Зараз таких маленьких українців, на жаль, тисячі”, - зазначила Верещук.

Вона закликала відповідні органи влади «докласти зусиль для максимального пришвидшення та спрощення процедур щодо тимчасового влаштування дітей та їх усиновлення громадянами України».

Цитата

«Знаю, що серед українців багато людей з великим серцем, які готові приймати дітей на тимчасове влаштування, а також усиновлювати їх», - наголосила Верещук.

Контекст

Внаслідок широкомасштабного військового вторгнення рф в Україну станом на 18 червня постраждали щонайменше 906 українських дітей. 323 дитини загинуло та понад 583 поранено. Ці дані постійно уточнюються. Кількість дітей-сиріт, які втрати батьків в результаті військової агресії рф, за неофіційною інформацією перевищила дві тисячі.

Українські Національні Новини

Політика