vereschuk-rada-ne-pide-na-kanikuli-poki-ne-progolosuye-zakon-pro-oligarkhiv

Верещук прокоментувала хід розгляду законопроекту про олігархів

 • 17944 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук прокоментувала хід розгляду законопроекту про олігархів, повідомляє УНН.

Цитата:

"Ми маємо зараз між першим та другим читанням так доопрацювати закон, щоб він був ефективним. Щоб він не був лише символічним політичним кроком. Документ має працювати для суспільства і на благо суспільства. Це завдання для всіх: тих, хто підтримував і тих, хто не підтримував законопроект", - заявила вона під час підходу до преси у ВР.

Деталі

Нардеп додала, що законопроект має кілька спірних моментів.

"Є технічні питання. Крім того, депутати мають питання щодо того, чи має право РНБО визначати осіб, які можуть бути внесені у реєстр олігархів. Лунають думки, що таким уповноваженим органом мало б бути НАЗК. Інші кажуть, що це мав би робити суд", - сказала нардеп.

Водночас законопроект має бути проголосований ще до канікул Ради.

"Вчора ми не проголосували за розгляд законопроекту по скороченій процедурі. Давид Арахамія (голова фракції "Слуга Народу") каже, що ми не підемо на канікули, поки не проголосуємо цей закон. Це означає, що розгляд документу у другому читанні буде у липні", - уточнила вона.

Доповнення

Верховна Рада прийняла за основу законопроект Президента України Володимира Зеленського №5559 про деоліхаргізацію. “За” проголосували 275 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика