vereschuk-rozkritikuvala-sotsiologiv-yaki-manipulyuyut-danimi-opituvan-naperedodni-viboriv

Верещук розкритикувала соціологів, які маніпулюють даними опитувань напередодні виборів

 • 10130 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Замовні соціологічні опитування викривлюють реальну ситуацію щодо підтримки українцями тих чи інших кандидатів напередодні місцевих виборів. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявила Ірина Верещук, народний депутат і кандидат на посаду міського голови від партії "Слуга народу", передає УНН.

"Хто працює зараз у місцевих виборах, хто занурився у процес - ті знають, що скуповують голоси. Це ганебна ситуація, і я б собі такого ніколи не дозволила. Якщо ми хочемо побудувати країну, зробити нормальним місцеве самоврядування – ми повинні викорінити таку практику. Дозволяючи соціологічним групам маніпулювати соцданими, ми заперечуємо існування науки соціології. Так не можна. І тут питання ще й до тих, хто замовляє такі опитування. Люди - не вівці. Це у Путіна можна собі намалювати 89%", - сказала вона.

Окремо Верещук висловила сподівання, що КМУ та ЦВК забезпечать безпеку та життєдіяльність українців під час виборів, а співвітчизників закликала дбати про своє здоров’я.

"На жаль, ми бачимо зростання кількості інфікованих (коронавірусом - ред.), навантаження на медичну систему зростає. Тому, звертаюся до всіх: давайте дотримуватися дистанції і намагатися убезпечити себе від хвороби", - сказала вона.

Нагадаємо, серед своїх пріоритетів на посаді мера Ірина Верещук назвала реконструкцію Бортницької станції аерації, добудову будівлі Центру інфекційних хвороб Олександрівської лікарні і будівництво сміттєпереробного заводу.

Українські Національні Новини

Політика