vereschuk-rozpovila-yak-udar-ta-partiya-yes-razom-pilyayut-byudzhet-kiyivpastransu

Верещук розповіла, як "УДАР" та партія ЄС разом "пиляють" бюджет “Київпастрансу”

 • 10969 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Представники партій "УДАР" та ЄС "пиляють" бюджет "Київпастрансу". Про це під час прес-конференції повідомила кандидат у мери Києва Ірина Верещук, передає УНН.

Вона уточнила, що КП "Київпастранс" володіє найбільшим тролейбусним парком в Україні. На балансі КП сьогодні - 614 тролейбусів, втім справні з них - трохи більше половини - 380.

"Сфера громадського транспорту тісно пов’язана з експрезидентом Петром Порошенко. Генеральним директором "Київпастрансу" є Дмитро Левченко, зять Романа Романюка, колишнього народного депутата України від Блоку Петра Порошенко. На місцевих виборах Романюк балотується у Київраду під № 6 від партії "УДАР", - розповіла Верещук.

Майже всі тендери "Київпастрансу" за мерства Віталія Кличка вигравали компанії, близькі до оточення Порошенка, сказала депутат, посилаючись на дані ЗМІ.

"У лютому 2016 року завод Миколи Нечипоренка, який був помічником Порошенка за часів депутатства останнього, отримав 74 млн грн за ремонт трамваїв. У вересні 2016 року компанія "Богдан Моторс" виграла тендер на постачання 40 тролейбусів за 200 млн гривень. У жовтні 2016 року "Київпастранс" замовив партнерам Порошенка транспорту на 675 млн грн. У червні 2017 року тендер на понад 300 млн грн виграла компанія "Богдан Моторс", що належить бізнес - партнеру Порошенка Олегу Гладковському. У 2018 році планувалося закупити 80 нових тролейбусів, проте закупку відклали через скарги конкурентів АМКУ. Врешті, перемога в аукціоні дісталася знову таки "Богдан Моторс", однак у столицю було поставлено тільки 13 тролейбусів з усієї партії", - розповіла Верещук.

Цілком очевидно, що такий стан справ влаштовує представників партій "УДАР" та ЄС, продовжила політик.

"І зрозуміло, що рухає Кличком, його командою і тими представниками партії ЄС, які допомагають Кличку залишитися мером і пройти до Київради, в так званій оновленій команді, хоча нічого нового вона не має", - додала вона.

Прибрати корупцію з боку представників найвищих посадовців у КМДА можна шляхом прийняття ЗУ "Про місто Київ – столицю Україну", наголошує Верещук.

"Відповідно до закону, голова КМДА не матиме тих повноважень, які має сьогодні. Це не буде людина, яка вирішуватиме питання тендерів, міського бюджету. Це будуть повноваження виключно Київського міського голови і Київради. Тому, давайте не будемо себе обманювати, а просто щиро проаналізуємо цей законопроект. І спробуємо зрозуміти, що насправді рухає тими людьми, які йдуть сьогодні вкотре до влади, які мають уже розписані тендери на наступний рік, в тому числі по Київпастрансу, і які вже розуміють, що їм вкотре вдасться обманути киян", - додала Верещук.

Нагадаємо, законопроект про столицю сьогодні активно дискредитують. Наприклад, проти ухвалення документу раніше виступила Асоціація міст, яку, до слова, очолює сам мер Києва — Віталій Кличко.

Експерти ж кажуть, що в такий спосіб мер використав підконтрольну собі громадську структуру у власних інтересах.

Українські Національні Новини

Політика