vereschuk-rozpovila-yaki-pravki-vnesut-do-zakonoproektu-pro-rinok-zemli

Верещук розповіла, які правки внесуть до законопроекту про ринок землі

 • 10764 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. До законопроекту про ринок землі, який сьогодні розглядають в Раді, внесуть поправки які стосуються референдуму, а також зменшать кількість гектарів землі в одні руки. Про це повідомила представник уряду в парламенті Ірина Верещук в кулуарах Ради, передає кореспондент УНН.

"Я розумію також тих людей, що кажуть, що справді закон сирий. От я його зараз читаю, він є невеликим, 3-4 сторінки. Але він на сьогодні має ті норми, які дуже хвилюють наших громадян. А саме – 200 тис. гектарів в одні руки. Ми розуміємо, що 200 тисяч гектарів це дуже небезпечно", - сказала Верещук.

За її словами, якщо один аграрій матиме 200 тис. гектарів землі, то матиме великий вплив регіоні і буде важливою персоною.

"Позиція комітету - Микола Сольський говорить про те, що ми можемо зменшити таку кількість гектарів, якщо ми говоримо про одні руки, між першим і другим читанням. Також будуть внесені поправки які стосуються проведення референдуму, саме для іноземців. Це те, що планується між першим і другим читанням", - сказала Верещук.

За її словами, в парламенті і депутати, і фракції поділилися на дві позиції.

"Ми маємо позицію не вносити сьогодні на голосування і все-таки доопрацювати до першого читання. Або внести, і тоді між першим і другим читанням уже вносити правки", - сказала Верещук.

Нагадаємо, народні депутати так і не почали розгляд земельних законопроектів, оскільки в засіданні була оголошена перерва, а керівник парламенту запросив на консультацію керівників фракції до свого кабінету. 

Українські Національні Новини

Політика