vereschuk-u-vitrenka-i-shmigalya-zalishilosya-shist-dniv-na-znizhennya-tarifiv

Верещук: у Вітренка і Шмигаля залишилося шість днів на зниження тарифів

 • 16468 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. До 25 січня уряд має розробити план дій щодо зниження тарифів на газ для населення. Про це в ефірі одного з українських інтернет-каналів заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, передає УНН.

"Ми очікуємо від уряду, а саме - від Вітренка (в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, - ред.), від Шмигаля (Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, - ред.) реальних кроків до 25 січня. Бо 25 січня - початок сесійного тижня, і ми, депутати, хочемо обговорювати конкретні кроки, які були зроблені до 25 січня. Аби зняти напругу і той негатив, який є у суспільстві", - сказала вона.

Бездіяльність загрожує урядовцям кадровою відповідальність, продовжила Верещук.

"Як на мене, відповідальними за високі тарифи є КМУ в особі Шмигаля і Вітренка. Рівно як і всі решта, хто призвів до такої ситуації: НКРЕКП, АМКУ. Ми маємо кожному дати оцінку – політичну, персональну і кадрову в тому числі. Сподіваюсь, що не кримінальну – бо і такі думки лунають", - уточнила нардеп.

Нагадаємо, з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

Так, 18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Правда, ціна на газ від ГК “Нафтогаз України” становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції.

Українські Національні Новини

Політика