vereschuk-zaklikala-koleg-samoskorotitisya

Верещук закликала колег “самоскоротитися”

 • 14665 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук підтримує законопроект Президента про скорочення кількості нардепів до 300. Про це вона заявила в ефірі одного з українських інтернет-каналів, передає УНН.

Мова про законопроект №1017.

"Якщо таке питання буде винесене у сесійну залу – буду голосувати за. Це питання було предметом розгляду на референдумі. І я так розумію, що Президент, який вніс цей законопроект як невідкладний, хоче виконати волю громадян - скоротити кількість депутатів з 450 до 300", - уточнила нардеп.

Але не всі народні обранці цього хочуть, продовжила Верещук.

"Якою буде реакція в парламенті – важко сказати. Читаю і бачу, що по-різному депутати хочуть голосувати", - уточнила нардеп, закликаючи колег по парламенту підтримати президентський законопроект.

Нагадаємо, конституційний склад ВР становить 450 народних депутатів. ВРУ попередньо схвалила скорочення кількості народних депутатів, але у лютому 2020 року законопроект підтримали лише 236 народних обранців.

Додамо, що питання про скорочення кількості народних депутатів було у всеукраїнському опитуванні президента Володимира Зеленського. За попередніми результатами опитування, більшість українців підтримують таку ідею (близько 90% учасників).

Українські Національні Новини

Політика