vereschuk-zakonoproekt-pro-natsionalniy-sprotiv-pitannya-natsionalnoyi-bezpeki

Верещук: законопроект про національний спротив – питання національної безпеки

 • 10856 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Член комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук прокоментувала важливість прийняття законопроекту про національний спротив, передає УНН.

Деталі 

Мова про проект ЗУ № 5557, що зареєстрований 25 травня 2021 року президентом Володимиром Зеленським.

За словами Верещук, документ - базовий в контексті територіальної оборони України.

"В нас восьмий рік війна, і до сьогодні не внормовані питання, які формують стійку базу руху опору у випадку продовження агресії РФ", - сказала нардеп в ефірі одного з телеканалів.

Верещук очікує прийняття законопроекту найближчим часом.

"Законопроект необхідний для реалізації положень стратегічних документів в сфері національної безпеки, зокрема - Стратегії воєнної безпеки. Більше того, проект підтриманий МОУ, ЗСУ, РНБО. Дуже сподіваюся, що законопроект буде проголосований якомога швидше. Що не буде поправочного спаму, і що опозиція не блокуватиме документ, бо це - питання національної безпеки", - підкреслила нардеп.

Контекст

Президент Володимир Зеленський у законопроекті №5557 "Про основи національного спротиву" пропонує визначити правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Завданнями законопроекту є: формування в Україні національного спротиву; сприяння максимально широкому залученню населення до дій, спрямованих на забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави; визначення завдань територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву; встановлення порядку організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору тощо

Українські Національні Новини

Політика