vereschuk-zayavila-scho-gumkoridor-dlya-evakuatsiyi-z-mariupolya-na-velikden-ne-vdalos-vidkriti-cherez-pozitsiyu-rf

Верещук заявила, що гумкоридор для евакуації з Маріуполя на Великдень не вдалось відкрити через позицію рф

 • 101301 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Нам не вдалось відкрити гуманітарний коридор для евакуації з Маріуполя на Великдень. Росія не підтвердила гарантію режиму припинення вогню. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Нам не вдалось відкрити гуманітарний коридор. Росія не підтвердила гарантію режиму припинення вогню, а тому будемо пробувати завтра", - повідомила Верещук.

Додамо

За її словами, надієвішим у питанні припинення вогню та відкритті коридорів має бути і має стати ООН.

"Пан Антоніо Гутерриш який збирається з поїздкою до Москви... Він... має чітко сказати, ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забеспечити режим припинення вогню і відкриття гуманітарного коридору із Азовсталі та Маріуполя в цілому. На Азовсталі сьогодні тисяча жінок і дітей, плюс 500, а можливо навіть більше поранених. Майже 50 людей з них потребують ургентної, негайної, докваліфікованої допомоги. І саме це має говорити пан Гуттериш, якщо він збирається в Москві говорити про мир", - наголосила Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки ви кидаєте пасхальні картинки, ворог скидає бомби на голови дітей: командир "Азову" про ситуацію в Маріуполі

Українські Національні Новини

Суспільство