verkhovna-rada-gotuye-zakonoproekt-pro-metsenatstvo-u-sporti

Верховна рада готує законопроект про меценатство у спорті

 • 14048 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Комітет з питань молоді та спорту вивчає важливий законопроект про меценатство у спорті. Про це на своїй сторінці у Facebook інформує нардеп, член комітету, бронзова призерка Олімпійських ігор Ольга Саладуха, передає УНН.

За її словами питання меценатства у спорті обговорюється вже давно.

"Серед інших законопроектів, що сьогодні розглядаються, звичайно, я би виділила законопроекти про меценатство. Питання меценатства у спорті обговорюється уже десятиліттями. Від ухвалення відповідного законодавства очікуються серйозні зміни у фінансуванні, а відповідно і розвитку спорту. Документи не прості, але нам потрібно увійти у розгляд і нарешті вийти на ухвалення рішень", - пише вона.

Саладуха повідомила, що у комітеті є базовий відповідний законопроект і низка альтернативних.

"(Його - ред.) розроблено з метою визначення загальних засад меценатства у сфері спорту, популяризації спорту, створення сприятливих умов для оновлення спортивних споруд, спортивного устаткування державних та муніципальних спортивних закладів. Законопроект має підвищити ефективність та дієвість меценатської допомоги в сфері спорту", - вважає нардеп.

Серед положень меценатського законопроекту:

- встановлення контролю за цільовим використанням ресурсів, спрямованих на розвиток спорту, законодавче закріплення правил взаємодії між зацікавленими особами у вказаній соціально-значущій сфері. А саме – органами державної влади та місцевого самоврядування, суб’єктами сфери фізичної культури та спорту та меценатами спорту.

За словами Саладухи, без залучення приватних коштів, нам важко буде розраховувати на розвиток українського спорту.

Зауважимо, що законопроект "Про меценатство у фізичній культурі і спорті" вперше з'явився в Раді у 2017 році. Його авторами тоді були десять нардепів, зокрема, Тетяна Ричкова, Андрій Павелко, Ігор Діденко, Вадим Івченко, тощо. Документ пройшов профільний комітет і був рекомендований до ухвалення за основу.

Наразі ж у Раді зареєстровано 10 законопроектів про меценатство у спорті.

Українські Національні Новини

Політика