verkhovna-rada-ratifikuvala-ugodu-z-chornogoriyeyu-pro-spivpratsyu-v-galuzi-osviti-i-nauki

Верховна Рада ратифікувала угоду з Чорногорією про співпрацю в галузі освіти і науки

 • 8282 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0147 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки". За документ проголосували 230 (спочатку 213) парламентаріїв, передає УНН з посиланням на сайт ВРУ.

 

Очікується, що вступ в силу зазначеної угоди сприятиме поглибленню міжнародного співробітництва між Україною та Чорногорією, вдосконалення її нормативно-правової бази.

Планується, що введення в дію даної угоди сприятиме розширенню прямих зв'язків між вищими навчальними закладами обох держав, розвитку різних форм взаємовигідного співробітництва між вищими навчальними закладами та науковими установами України та Чорногорії, вивчення і викладання української мови в Чорногорії і чорногорської мови в Україні , участі вчених обох країн в конференціях, семінарах, круглих столах тощо.

Нагадаємо, 23 червня в Україні відбудеться засідання Україно-Китайської Підкомісії з питань освіти, на якій планує бути присутнім Міністр освіти Китайської Народної Республіки Баошен Чень.

Українські Національні Новини

Суспільство