verkhovniy-lider-iranu-pomiluvav-desyatki-tisyach-uvyaznenikh

Верховний лідер Ірану помилував десятки тисяч ув'язнених

 • 826116 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Верховний лідер Ірану помилував десятки тисяч ув'язнених, у тому числі заарештованих під час нещодавніх антиурядових протестів, повідомило в неділю державне інформаційне агентство IRNA після того, як жорстокі репресії з боку держави допомогли придушити загальнонаціональні заворушення, передає УНН.

Деталі

Проте помилування, схвалене аятоллою Алі Хаменеї, супроводжувалося умовами, згідно з подробицями, опублікованими в державних ЗМІ, в яких говорилося, що цей захід не застосовуватиметься до жодного з численних осіб з подвійним громадянством, які містяться в Ірані. Хаменеї схвалив помилування на честь роковин Ісламської революції 1979 року.

Державне інформаційне агентство IRNA повідомило, що обвинувачених у «корупції на землі» - звинувачення у страті, висунуте проти деяких протестувальників, четверо з яких були страчені, - також не будуть помилувані.

Це також не поширюється на тих, хто звинувачується у «шпигунстві на користь іноземних агентств» або тих, хто «пов'язаний із групами, ворожими до Ісламської Республіки».

Доповнення

Іран охопили протести після смерті молодої іранської курдської жінки, яка була затримана поліцією у вересні минулого року.

У них взяли участь іранці з усіх верств суспільства, що стало одним із найсміливіших викликів Ісламської Республіки з часів революції 1979 року.

Близько 20 тисяч людей було заарештовано у зв'язку з протестами.

Правозахисні організації кажуть, що в ході репресій було вбито понад 500 осіб, зокрема 70 неповнолітніх. За даними іранської судової системи, щонайменше чотирьох людей було повішено.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Верховний лідер Ірану помилував десятки тисяч ув'язнених

     • 826116 переглядiв

    Вісім людей загинули внаслідок сходу лавин в Австрії

     • 877728 переглядiв

    Експрем'єр Ізраїлю: путін пообіцяв не вбивати Зеленського

     • 1304729 переглядiв