verkhovniy-lider-iranu-zayaviv-scho-yogo-krayina-ne-bere-uchasti-u-viyni-proti-ukrayini

Верховний лідер Ірану заявив, що його країна не бере участі у війні проти України

 • 475922 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Другий Вищий керівник Ірану Сеєд Алі Хосейні Хаменеї заявив, що його країна не бере участі у війні проти України, і виступає за її завершення. При цьому, він звинуватив Захід і США у “створенні кризи і провокуванні конфліктів”, що “призвело до бойових дій”, пише УНН з посиланням на Tasnim News.

Цитата

“Ми виступаємо за те, щоб зупинити і покласти край війні в Україні. Але вихід із кризи можливий, якщо відомі її корені. Корінь кризи в Україні – політика США і Заходу, яку необхідно засудити і вжити заходів”, – заявив Хаменеї.

Деталі

У своїй промові чиновник заявив про “формування сучасного невігластва на Заході в більш широких масштабах”.

Говорячи про повномасштабне вторгнення росії в Україну, лідер Ісламської Республіки звинуватив у цьому також США, додавши, що “американський режим – є прикладом сучасного невігластва в сьогоднішньому світі, що створює кризу, і сповнений мафіозних мереж, на яких заробляє керівництво країни”.

“Ми проти війни, вбивства людей і руйнування інфраструктури, що належить націям у будь-якій точці світу. Це постійна заява Ісламської Республіки, а наша політика не лукава, як у “західників”, що скидають бомби в Афганістані”, – додав він.

Доповнення

Раніше стало відомо, що Іран таємно передав росії сотні тисяч мінометних і артилерійських снарядів, а також кулі та ракети для війни проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу