verkhovniy-sud-ne-dozvoliv-trampu-obmezhiti-nadannya-pritulku-migrantam

Верховний суд не дозволив Трампу обмежити надання притулку мігрантам

 • 10921 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Верховний суд США відмовив адміністрації американського президента Дональда Трампа в праві вводити обмеження на надання притулку незаконним мігрантам, які нелегально перетинають південний кордон Сполучених Штатів. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

У листопаді суд в Сан-Франциско, що в штаті Каліфорнія, тимчасово заблокував застосування даного указу, розглянувши позов, поданий Американським союзом захисту громадянських свобод і Центром захисту конституційних прав, які стверджували, що рішення Трампа порушує права людини. Адміністрація США подала після цього скаргу в Апеляційний суд Дев'ятого округу, який також відмовив у проханні відновити дію указу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженці з Центральної Америки залишаться в Мексиці – Трамп

Нагадаємо, наприкінці листопада, як мінімум 500 нелегальних мігрантів з країн Центральної Америки спробували прорватися в неділю в США з території Мексики в районі міста Тіхуана.

Перед цим, Білий дім дозволив розміщеним на кордоні з Мексикою американським військам застосовувати силу та захищати співробітників митної служби від можливих нападів із боку мігрантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палата представників США погодилася виділення 5,7 млрд доларів на стіну на кордоні з Мексикою

Як повідомляв УНН, учасники Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку в середу, 19 грудня, більшістю голосів прийняли Пакт щодо біженців. Документ схвалили 152 держави. П’ять країн — Угорщина, Ізраїль, Польща, Чехія і Сполучені Штати — виступили проти. Раніше американські представники заявили про вихід з Глобального договору ООН з міграції через те, що він не узгоджується з імміграційною політикою США.

Українські Національні Новини

Політика