verkhovniy-sud-pidtverdiv-zelenskiy-vidpovidach-za-pozovom-poroshenka-i-yogo-viklikayut-u-sud

Верховний Суд підтвердив: Зеленський відповідач за позовом Порошенка, і його викликають у суд

 • 29969 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Верховний Суд викликає Президента України Володимира Зеленського як відповідача на судове засідання за позовом п’ятого президента України, нині нардепа Петра Порошенка 28 лютого 2022 року. Про це журналісту УНН повідомили у ВС.

Цитата:

“Суд викликає сторону (Зеленського — ред.) у справі на засідання. Це стандартна процедура”, — повідомили в суді.

Деталі

У суді зазначили, що оскільки позов призначений до розгляду, за процедурою засідання викликаються сторони процесу, зокрема Президент (інститут Президента) як відповідач за позовом.

На сайті ВС вказано, що на 28 лютого на 15:00 призначено розгляд справи, де позивач - Порошенко, а відповідачем є Зеленський.

Контекст

Порошенко спрямував позов до суду 20 серпня, у якому просив суд визнати протиправною діяльність Зеленського через його коментування так званих “плівок Медведчука”.

У позові Порошенка, зокрема, повідомляється, що Зеленський у своєму інтерв’ю від 24 червня заявив про причетність Порошенка до торгівлі вугіллям з російськими бойовиками на Донбасі, засновуючи свої висновки на даних СБУ та розвідувальних органів.

Верховний Суд ухвалив відкрити провадження у справі за позовом Порошенка 15 листопада.

Раніше адвокат Порошенка оприлюднив повістку Зеленському у Верховний Суд.

Доповнення

У середині травня журналісти-розслідувачі оприлюднили розслідування, у якому представили десятки записів з голосом нібито Віктора Медведчука. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що опубліковані журналістами записи розмов народного депутата України від “Опозиційної платформи — За життя” Віктора Медведчука є у кримінальних провадженнях проти нардепа. У записах йдеться про три епізоди, які розслідуються.

20 грудня Петру Порошенку повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій у межах разслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні вже повідомлено про підозру нардепу Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Українські Національні Новини

Політика