verkhovniy-sud-povernuv-derzhavi-zavod-bilshovik

Верховний Суд повернув заводу "Більшовик" 5 незаконно відчужених об'єктів

 • 29875 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Верховний Суд вирішив повернути державі незаконно відчужене майно заводу "Більшовик" у Києві. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВС.

Цитата:

"Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу суб’єкта господарювання та без змін рішення суду апеляційної інстанції про визнання недійсними торгів та повернення державі нежитлових будівель машинобудівного заводу площею понад 6,3 тис. кв. м, що розташовані у Києві", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Встановлено, вказали у ВС, що нерухоме майно машинобудівного заводу, органом управління яким є держава в особі Фонду держмайна України, відчужено всупереч волі власника поза приватизаційною процедурою.

Правомірність проведення відповідних торгів є предметом чотирьох судових справ.

Минулого року за участю прокуратури Північним апеляційним господарським судом скасовано рішення суду першої інстанції та постановлено нове, яким результати електронних торгів визнано недійсними.

Одним із відповідачів подано касаційну скаргу.

Доповнення

В уряді раніше анонсували, що в Україні процес великої приватизації відновлять у 2021 році, після того, як вона була заборонена на тлі карантину торік.

У грудні 2020 року уряд запропонував Верховній Раді розблокувати велику приватизацію у 2021 році. Уряд запропонував ВР зняти обмеження на продаж низки об’єктів – це 5 теплоелектроцентралей, три обленерго, підприємство “Більшовик”, Одеський припортовий завод, Об'єднана гірнично-хімічна компанія, “Президент готель". 4 лютого законопроект ВР ухвалила у першому читанні.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Справа ПриватБанку: за Яценка внесли заставу

     • 38788 переглядiв

    У пробах води з Дніпра виявили пестициди та ліки від COVID-19

     • 29382 переглядiв