verkhovniy-sud-rozglyane-skargu-mzs-schodo-vidnovlennya-na-posadi-genkonsula-maruschintsya

Верховний суд розгляне скаргу МЗС щодо відновлення на посаді генконсула Марущинця

 • 13377 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Верховний Суд відкрив касаційне провадження за скаргою Міністерства закордонних справ України на рішення суду апеляційної інстанції щодо поновлення на дипломатичній службі Василя Марущинця, відомого через антисемітські заяви. Про це УНН повідомляє із посиланням на ухвалу суду.

Так, Верховний суд ухвалив відкрити касаційне провадження за скаргою Міністерства закордонних справ України на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 11 листопада 2019 року у справі стосовно Марущинця.

Також, суд зобов’язав витребувати з Окружного адміністративного суду міста Києва справу.

Нагадаємо, раніше Верховний Суд залишив без змін касаційну скаргу Міністерство закордонних справ України на рішення суду апеляційної інстанції щодо поновлення на дипломатичній службі Василя Марущинця, відомого через антисемітські заяви. Міністерство закордонних справ України подало таку касаційну скаргу до Верховного Суду 17 грудня 2019 року.

Нагадаємо, як було встановлено Дисциплінарною комісією МЗС у травні 2018 року, консул Генконсульства України в Гамбурзі Василь Марущинець неодноразово розміщував у соціальних мережах матеріали, що мали явні ознаки антисемітизму, ксенофобії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, шовінізму. У ході дисциплінарного провадження Марущинець письмово підтвердив, що є автором цих ганебних публікацій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП