verkhovniy-sud-sogodni-prodovzhit-rozglyad-spravi-surkisiv-i-privatbanku

Верховний Суд сьогодні продовжить розгляд справи Суркісів і ПриватБанку

 • 12032 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Велика палата Верховного Суду України сьогодні, 17 березня, продовжить розгляд справи сім'ї Суркісів проти ПриватБанку. Про це повідомляє пресслужбу Нацбанку, передає УНН.

Вчорашнє засідання з цього питання тривало близько 10 годин з кількома перервами.

Під час засідання суд відхилив клопотання ПриватБанку про надання доступу до матеріалів справи Суркісів, яке розглядається у Лондонському суді. Також були відхилені клопотання про перенесення засідання у зв'язку з коронавірусом, а також про допуск до зали суду представників європейських держав і МВФ.

Однак, суд дозволив допуск журналістів на закрите засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через протест під Верховним судом Суркіса закликали не ганьбити "Динамо".

Нагадаємо, раніше НБУ визнав братів Суркісів пов'язаними з Ігорем Коломойським особами і при націоналізації конвертував їх кошти в акції банку.

"Причетність Суркісів до Коломойського очевидна для всіх, крім українських суддів. Саме тому справа виявилася у Верховному Суді України", - повідомляло з цього приводу "Дзеркало тижня".

Також нагадаємо, що позов братів Суркісів проти Петра Порошенка у Лондонський міжнародний арбітраж може мати істотні наслідки, зокрема для судових справ з ексвласниками націоналізованого ПриватБанку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП