verkhovniy-sud-ssha-ne-dav-trampu-zberegti-v-tayemnitsi-dani-pro-svoyi-podatki

Верховний суд США не дав Трампу зберегти в таємниці дані про свої податки

 • 15582 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Верховний суд США відхилив спроби Дональда Трампа зберегти в таємниці свої податкові декларації від окружного прокурора Манхеттена. Рішення було прийнято в понеділок, 22 лютого, передає УНН з посиланням на Business Insider.

Деталі

За даними видання, рішення відкладалося майже чотири місяці. Жоден із суддів не надав коментарів при винесенні рішення. Рішення означає, що прокурор Нью-Йорка отримує дозвіл на розкриття фінансової звітності колишнього президента США.

"Робота триває", - заявив окружний прокурор Манхеттена Сайрус Венса-молодший, коментуючи рішення.

Що було раніше

У суботу ЗМІ стало відомо, що окружна прокуратура Манхеттена направила повістку податковому агентству міста Нью-Йорк в рамках кримінального розслідування щодо компанії колишнього президента Дональда Трампа.

Найімовірніше, прокурори вивчають зусилля Трампа щодо зниження податків на комерційну нерухомість на предмет можливих ознак шахрайства.

Доповнення

Розслідування Венса - це єдине відоме на сьогоднішній день кримінальне розслідування стосовно бізнесу Трампа в сфері нерухомості.

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс веде окреме цивільне розслідування, щоб з'ясувати, чи не надавала компанія Трампа неправдиві відомості про вартість власності для забезпечення позичок та отримання економічних і податкових пільг.

Відзначимо також, що газета NYT у вересні минулого року повідомила, що президент США Дональд Трамп протягом 20 років не платив федеральний прибутковий податок.

Видання, зокрема, писало, що президент США скоротив оподатковувану базу з 2010 по 2018 рік за рахунок виплати 26 млн дол. невстановленим консультантам.

Українські Національні Новини

Новини Світу