verkhovniy-sud-ukhvaliv-rishennya-zakriti-vsi-spravi-schodo-yu-ivanyuschenka-gpu

Верховний Суд ухвалив рішення закрити всі справи щодо Ю.Іванющенка - ГПУ

 • 16857 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи щодо Юрія Іванющенка, передає УНН.

"Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи по Іванющенку. І це зроблено саме перед продовженням санкцій ЄС щодо арештованих активів Януковича і К. У мене є багато емоцій і не менше аргументів проти цього рішення. Але єдиний вихід - якнайшвидше змінити склад ВСУ", - написав Ю.Луценко у Facebook.

Як повідомляв УНН, Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся із заявами до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про притягнення до відповідальності суддів, які порушили вимоги КПК при розгляді клопотання у кримінальному провадженні стосовно Юрія Іванющенка.

Нагадаємо, 27 січня Солом’янський районний суд міста Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України закрити кримінальне провадження стосовно екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Генпрокуратура оскаржила таке рішення в апеляційній інстанції. Однак Апеляційний суд Києва відмовився прийняти до розгляду скаргу прокуратури на рішення Солом’янського районного суду столиці.

Через це ГПУ подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Як відомо, у січні 2015 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру Ю.Іванющенку за ч.5 ст.191 і ч.3 ст.368-2. Йому інкримінували незаконне збагачення на 72 млн швейцарських франків і заволодіння 170 млн грн державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів за Кіотським протоколом.

Українські Національні Новини

Політика