verkhovniy-sud-viznav-scho-u-viroku-vikonavtsyam-napadu-na-gandzyuk-ne-zgaduyetsya-manger-advokat

Верховний Суд визнав, що у вироку виконавцям нападу на Гандзюк не згадується Мангер – адвокат

 • 8803 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Колегія суддів Верховного Суду постановила, що вирок виконавцям нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк ніяк не стосується Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства Гандзюк. Про це повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко в Facebook, передає УНН.

"Верховний Суд визнав, що вирок виконавцям нападу на Катерину Гандзюк не стосується до Владислава Мангера", - написав захисник.

За його словами, рішення суду вже отримали на руки.

"Отже, вирок виконавцям взагалі ніяк не стосується Мангера. Мангер у ньому не згадується, про Мангера у вироку ні слова, замовника у вироку не встановлено", - підкреслив Ільченко.

Нагадаємо, напад на Гандзюк стався 31 липня 2018 року: її облили сірчаною кислотою в Херсоні. Гандзюк отримала хімічні опіки понад 30% тіла. 4 листопада стало відомо про смерть Гандзюк після 3-х місяців лікування.

На початку червня цього року суд виніс вирок обвинуваченим у вбивстві Гандзюк.

Мангер підозрювався у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 15 ("Умисне вбивство") Кримінального кодексу України.

У квітні цього року Мангеру у справі вбивства Гандзюк було змінено підозру на ч. 3 ст. 27 і ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 121 КК України як організатору злочину, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

Ще один фігурант справи, Олексій Левін, ховається за кордоном. Коли Юрій Луценко був генпрокурором, він заявив, що прокурори "займаються тим, щоб в рамках рішенням Інтерполу його затримати й екстрадувати в Україну".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП