verkhovniy-sud-zakriv-spravu-sche-odnogo-suddi-zafiksovanogo-na-plivkakh-oask

Верховний Суд закрив справу ще одного судді, зафіксованого на "плівках ОАСК"

 • 14545 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Верховний Суд закрив провадження щодо відсторонення судді Окружного адміністративного суду Києва Ігоря Погрібніченка, який був зафіксований на так званих "плівках Окружного адміністративного суду Києва". Про це журналісту УНН повідомила представник пресслужби Верховного суду Галина Гаєвська.

"Провадження закрито", - повідомила Гаєвська, відповідаючи на питання, яке рішення виніс суд.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України вимагала скасувати рішення Вищої ради правосуддя, яким та відмовилася відсторонити суддю Погрібніченка.

Як повідомлялося, Верховний суд закрив провадження щодо відсторонення одеського судді Івана Шепітка, який був зафіксований на так званих “плівках Окружного адміністративного суду Києва”.

Нагадаємо, до Вищої ради правосуддя надійшли клопотання про тимчасове відсторонення суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, Ігоря Погрібніченко та судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітки від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв УНН, 26 липня працівники НАБУ та САП проводили обшуки в Окружному адміністративному суді Києва. Пізніше представники НАБУ та Генпрокуратури пояснили слідчі дії підозрою низці суддів ОАСК у систематичному втручанні у роботу інших судів, зокрема і Конституційного суду України. 

2 серпня ГПУ вручила підозри голові Окружного адміністративно суду міста Києва Павлу Вовку, а також трьом суддям Окружного адміністративного суду Києва та судді Суворівського райсуду Одеси.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП