vertolit-nasa-ingenuity-zdiysniv-naydovshiy-i-nayshvidshiy-polit-na-marsi

Вертоліт Nasa Ingenuity здійснив найдовший і найшвидший політ на Марсі

 • 22986 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Після успішного завершення двох випробувань Nasa, новаторський вертоліт Ingenuity здійснив свій найдовший і найшвидший політ на Червону планету, подолавши 50 метрів і досягнувши максимальної швидкості в 2 метри на секунду. Про це інформує УНН з посиланням на космічне агентство США (Nasa).

Деталі

Успішний політ відбувся в 4:31 ранку за східним поясним часом, коли Ingenuity піднявся на висоту 5 метрів - на ту ж висоту, що і його попередня демонстрація, після чого 1,8-кілограмовий апарат повернувся на місце зльоту за загальний час польоту в 80 секунд.

Космічне агентство відзначило, що тепловізор Mastcam-Z на борту марсохода Nasa Perseverance зняв відео цього подвигу, і в найближчі дні марсохід, який також є базою зв'язку, повинен відправити запис назад на Землю.

Оскільки бортовий комп'ютер і камери вертольота використовують одні і ті ж ресурси, космічне агентство заявило, що політ на великі відстані з великою кількістю фотографій може перешкодити здатності комп'ютера обробляти особливості поверхні Марса, і чим швидше вертоліт рухається, тим більше він буде перевірятися.

За даними космічного агентства, випробування винахідливості за цими параметрами на Землі неможливо.

Велика частина випробувань винахідливості на Землі проводилася в камері, яку було відкачано майже до вакууму і заповнену вуглекислим газом до щільності, характерної для атмосфери Червоної планети.

Nasa заявило, що через брак місця в цій камері корабель не може рухатися більш ніж на 1,6 м в будь-якому напрямку під час етапів випробувань в JPL.

Вчені Nasa додали, що вони також побоюються марсіанської пилу, оскільки він може приховувати зображення, зроблені з гелікоптера, і заважати роботі польотної камери.

Додамо

На даний момент вертоліт здійснив 10 успішних польотів над Червоною планетою, а Nasa готується до одинадцятого в найближчі дні.

Українські Національні Новини

Новини Світу