vertolit-z-golovoyu-oboroni-indiyi-na-bortu-rozbivsya-na-pivdni-krayini

Вертоліт з головою оборони Індії на борту розбився на півдні країни

 • 19056 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Вертоліт із головою оборони Індії генералом Біпіном Раватом зазнав аварії в штаті Тамілнад на півдні країни, повідомляє УНН з посиланням на інформацію ВПС Індії та місцеві ЗМІ.

Цитата:

"Вертоліт Мі-17В5 ВПС Індії з начальником штабу оборони індійських збройних сил генералом Біпіном Раватом сьогодні потрапив в аварію недалеко від Кунура, штат Тамілнад", - повідомили в середу в Twitter ВПС Індії.

У ВПС не повідомили, чи постраждав 63-річний Рават унаслідок аварії.

Деталі

Індійські ВПС заявили, що за фактом аварії триває розслідування.

Громадський телеканал Індії Prasar Bharati повідомив, що трьох поранених доставлено до лікарні. Місцевий законодавець Рахул Ганді вказав, що на борту вертольота перебували "генерал Біпін Рават, його дружина та інші".

Інформаційне агентство Press Trust of India повідомило, що вертоліт прямував з бази ВПС до коледжу військової служби і розбився біля Кунура.

На відео, що транслюються на індійських каналах новин, було видно, як вертоліт горить, а місцеві жителі намагаються загасити його в густому засадженому деревами районі неподалік коледжу.

Дповнення

За даними Al Jazeera, Біпін Рават - перший начальник штабу оборони Індії, посада, яку уряд Індії заснував у 2019 році, і яку він обійняв минулого року після відставки з посади головнокомандувача. Вважається, що він близький до прем'єр-міністра Нарендрі Моді та є радником міністерства оборони. Рават походить з родини військового, де кілька поколінь служили в індійських збройних силах.

Генерал, за плечима якого чотири десятиліття служби, командував військами в підконтрольній Індії частині Кашміру та вздовж Лінії фактичного контролю - демаркаційної лінії між Індією і Китаєм. Йому приписують скорочення збройних конфліктів на північно-східному кордоні Індії та керівництво транскордонною протиповстанською операцією у сусідній М'янмі, пише Al Jazeera.

#WATCH | Latest visuals from the spot (between Coimbatore and Sulur) where a military chopper crashed in Tamil Nadu. CDS Gen Bipin Rawat, his staff and some family members were in the chopper.

(Video Source: Locals involved in search and rescue operation) pic.twitter.com/YkBVlzsk1J

— ANI (@ANI) December 8, 2021

Latest visuals from the spot (between Coimbatore and Sulur) where a military chopper crashed in Tamil Nadu. CDS Bipin Rawat, his staff and some family members were in the chopper.

(Pics Source: Locals involved in search and rescue operation) pic.twitter.com/miALr88sm1

— ANI (@ANI) December 8, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу