veterani-viyni-matimut-pravo-na-viplatu-pilg-ksu-ukhvaliv-rishennya

Ветерани війни матимуть право на отримання пільг – КСУ ухвалив рішення

 • 21825 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Конституційний Суд України ухвалив Рішення, яким захистив соціальні права ветеранів війни. Про це УНН повідомляє з посилання на пресслужбу суду.

Так, Конституційний Суд України 27 лютого 2020 року ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремого положення пункту 26 розділу VІ "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (далі – Кодекс).

"Конституційний Суд підкреслив, що держава не може в односторонньому порядку відмовитися від зобов’язання щодо соціального захисту осіб, які вже виконали свій обов’язок перед державою щодо захисту її суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що обмеження або скасування пільг для ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність Закону № 3551, без рівноцінної їх заміни чи компенсації є порушенням зобов’язань держави щодо соціального захисту осіб, які захищали Вітчизну, та членів їхніх сімей. У разі зміни правового регулювання набуті вказаними особами пільги чи інші гарантії соціального захисту повинні бути збережені із забезпеченням можливості їх реалізації.

"Ухвалюючи Рішення, Конституційний Суд України дійшов висновку, що Кодексом не можна вносити зміни до інших законів України, зупиняти їх дію чи скасовувати їх, а також встановлювати інше (додаткове) законодавче регулювання відносин, відмінне від того, що є предметом спеціального регулювання іншими законами України", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України на пленарному засіданні ухвалила за основу проект закону №1197 щодо соціального захисту ветеранів війни.

Українські Національні Новини

Політика