veterinar-rozpoviv-chomu-ne-varto-goduvati-sobak-svininoyu

Ветеринар розповів, чому не варто годувати собак свининою

 • 19138 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Свиняче м'ясо токсичне для організму собак. Про це розповів ветеринарний токсиколог Рене Шмід, передає УНН з посиланням на dailypaws.com.

Цитата

"Сира свинина може спровокувати аскаридоз - спровоковане паразитами захворювання, яким страждають також люди, в чиїх організмах виявляються аскариди (глистяні паразити з групи нематодів). І ви і ваша собака можете заразитися трихінельозом. Тому раджу відмовитися від сирої свинини, щоб уникнути цієї проблеми" , - говорить Шмід.

Деталі

Також проблеми зі здоров'ям у собаки може викликати занадто приправлене м'ясо свиней, продовжив лікар.

"Цибуля і часник токсичні для собак. Вони можуть привести до розладу шлунку у тварини", - додав Шмід.

Крім того, свинина може спровокувати розвиток панкреатиту у собак, інформує лікар.

"Організму собак складно переварити свинину, яка, сама по собі, є жирним м'ясом. А їжа з особливо високим вмістом жирів може призвести до запалення підшлункової залози. У свою чергу панкреатит може привести до серйозного пошкодження органів шлунково-кишкового тракту, і навіть до смерті", - розповів Шмід.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Довідка

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство