vi-ne-odni-dzhonson-napisav-lista-ukrayinskim-dityam

"Ви не одні": Джонсон написав листа українським дітям

 • 151076 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. На тлі війни росії проти України прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон написав листа українським дітям. Він зазначив, що сподівається на перемогу України і у Великій Британії їх ніколи не забудуть, пише УНН.

Деталі

Свій лист Джонсон починає з того, що у будь-який інший рік “такі діти, як ви, виходили б із домівок та шкіл, щоб грати з друзями… просто насолоджуватися безтурботним часом у житті”.

Він згадує свій візит до Києва, під час якого помітив “відсутність дітей та молоді на вулицях і в парках міста”. У зверненні до українських дітей прем’єр-міністр зазначив, що попри складний рік, вони мають пам’ятати дві речі: пишатися своєю країною, родиною, солдатами і собою, а також те, що вони не одні й мають мільйони інших друзів по всьому світу.

“Багато з вас бачили або переживали речі, які не повинна бачити жодна дитина. Але кожен день українські діти вчать усіх нас, що означає бути сильним і гідним, високо тримати голову навіть у найважчі часи. Я не можу уявити кращого прикладу для наслідування для дітей і дорослих ніж ви”, - пише Джонсон.

Він підсумував: “Я вірю, як і ваш президент, що Україна виграє цю війну. Я всім серцем сподіваюся, що незабаром ви зможете повернутися до своїх домівок, шкіл, сімей. І що б не трапилося, як би довго це не тривало, ми у Великій Британії ніколи не забудемо вас і завжди будемо з гордістю називати вас своїми друзями.”

To all the children of Ukraine: You are not alone. We stand with you. pic.twitter.com/aFzLK2gJu7

— Boris Johnson (@BorisJohnson) May 23, 2022

Раніше

Джонсон заявив, що "подвоїть зусилля”, щоб забезпечити Україну продуктами харчування та гуманітарною допомогою.

Українські Національні Новини

Суспільство