vi-pitayete-u-gitlera-chi-mozhna-potrapiti-do-osventsimu-yermak-pro-robotu-mkchkh

Ви питаєте у Гітлера, чи можна потрапити до Освенциму: Єрмак про роботу МКЧХ

 • 750090 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв'ю спецпроекту Дмитра Комарова "РІК. За кадром. Офіс Президента" порівняв прохання Міжнародного комітету Червоного Хреста до росії, аби потрапити до українських полонених, з проханням до Гітлера, аби потрапити до Освенциму, передає УНН.

Деталі

Єрмак зауважив, що МКЧХ жодного разу не зміг потрапити до жодного українського полоненого.

"Є Міжнародний комітет Червоного Хреста. Він був створений для того, щоб контролювати в яких умовах, в якій ситуації знаходяться полонені під час військових конфліктів. І вони повинні відвідувати, повинні говорити, якщо порушуються права людини. Вони для цього і були створені. 

Ми знаємо, що відбувається в цих концтаборах. Це абсолютні концтабори - Оленівка та інші. Жодним чином, жодного разу вони (МКЧХ - Ред.) не потрапили до жодного нашого полоненого", - наголосив Керівник ОП. 

Він підкреслив, що українські військові перебувають в полоні у надважких умовах.

"Ви знаєте в якому стані повертаються наші Герої. Декілька разів були люди, які втратили до 60 кг. Мінімально це було 30 кг. Вони (росіяни - Ред.) навіть повертали ввечері, думаючи, щоб ми може не побачили в якому стані (українські військові - Ред.)", - зауважив Керівник ОП.

Цитата

Він зауважив, що МКЧХ виправдовується тим, що росіяни не надають їм дозволу, аби проїхати до таборів з українськими полоненими.

"Вони нам розповідають, що не можуть потрапити, тому що росіяни не дають дозволу. Я навіть не підбирав вирази й питав: "А якщо б це було під час Другої світової війни? Ви у Гітлера питаєте, що ви не можете потрапити до Освенциму?". Вони тоді мовчать, починають розповідати про мандати", - зазначив Керівник ОП.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський зазначав, що чим більше російських полонених Україна візьме, то більше наших людей зможе повернути.

Українські Національні Новини

Політика