vibori-2019-rezultati-golosuvannya-po-oblastyakh

Вибори-2019: результати голосування по областях

 • 18349 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. У регіональному розрізі найбільша частина виборців підтримала кандидата на посаду президента Володимира Зеленського у Дніпропетровській і Одеській областях, а чинного Президента Петра Порошенка – у Львівській і Тернопільській областях. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ІАС "Вибори Президента України" ЄІАС "Вибори".

Лідер президентського рейтингу за результатами голосування І туру виборів Володимир Зеленський набрав найбільшу кількість голосів у своїй рідній Дніпропетровській області – там за нього проголосувало 45% виборців. Також він значно випереджає за кількістю прихильників в Одеській (41,26%), Миколаївській (40,74%), Запорізькій (39,75%), Закарпатській (38,36%) областях.

Загалом Зеленський переміг у більшості областей: Херсонській, Харківській, Полтавській, Кіровоградській, Сумській, Чернівецькій, Київській, Черкаській, Житомирській, в місті Києві, Чернігівській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Волинській областях.

У Луганській і Донецькій областях, у яких виборці віддали йому по приблизно 25% голосів, Зеленський опинився на ІІ місці, в Івано-Франківській області він зайняв лише ІІІ, а у Тернопільській і Львівській – на IV.

Сукупно, у межах країни, за Зеленського проголосували 5 713 825 громадян України.

Чинний Президент Петро Порошенко у рейтингу зайняв друге місце, але лідирував у Львівській області, де за нього проголосувало 35,32% виборців. Також він став переможцем у Тернопільській області (24,36%). У місті Києві за діючого Главу держави проголосувало 25,59% виборців, але він став лише другим. Так само ІІ місце зайняв Порошенко і у Вінницькій області, а також у Рівненській, Івано-Франківській, Київській областях.

У Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Чернівецькій, Чернігівській, Донецькій, Черкаській, Кіровоградській, Херсонській, Закарпатській, Полтавській, Миколаївській, Одеській і Харківській областях він став лише третім.

У Сумській, Запорізькій і Луганській областях Президент зайняв лише IV місце, а у Дніпропетровській опинився аж на V.

Юлія Тимошенко перемогла в Івано-Франківській області, де за неї проголосувало 22,5% виборців. У Волинській, Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Хмельницькій, Житомирській, Черкаській, Сумській, Полтавській, Закарпатській областях вона опинилась на ІІ місці.

У Вінницькій, Київській, Рівненській, Львівській областях і місті Києві вона ІІІ. У Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Одеській областях Тимошенко опинилась лише на IV місці, а в Запорізькій, Харківській, Луганській і Донецькій областях вона стала лише V.

Юрій Бойко переміг у І турі у Луганській і Донецькій областях, де він набрав 43,96% і 36,85% відповідно, у Харківській, Одеській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській областях він став другим. У Сумській області – третім, у Полтавській, Чернівецькій, Кіровоградській, Закарпатській областях – четвертим. У Чернігівській, Житомирській, Київській областях і Києві Бойко опинився на VІ місці, у Черкаській, Хмельницькій, Вінницькій, Рівненській, Волинській областях – на VІІ місці, у Тернопільській і Львівській областях – на VІІІ місці, а в Івано-Франківській – на Х місці.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія станом на 6:40 4 квітня опрацювала 100% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів виборців.

Українські Національні Новини

Політика