vibori-2020-cherez-pidkup-vibortsiv-vidkrili-vzhe-devyat-provadzhen

Вибори-2020: через підкуп виборців відкрили вже дев'ять проваджень

 • 17683 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. На тлі початку виборчого процесу перед місцевими виборами, що відбудуться 25 жовтня, через підкуп виборця поліція відкрила вже дев'ять кримінальних проваджень. Про це на нараді сьогодні, 18 вересня, повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, передає УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

"За словами голови Нацполіції Ігоря Клименко, на сьогодні вже зареєстровано 330 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушенням виборчого процесу. До ЄРДР внесено відомості щодо 34 кримінальних правопорушень, з яких 9 за ст. 160 ККУ “Підкуп виборця”, - йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що поліція також невідкладно реагуватиме на спроби створення мереж агітаційних сіток, які потенційно можна використати для скуповування голосів виборців.

“Іншим потужним фактором для здійснення махінацій з результатами голосування є використання спрощеного механізму зміни виборчої адреси. Так, з 98 тисяч випадків зміни виборчої адреси напередодні місцевих виборів, близько 30 тисяч викликали увагу поліції аномальним збільшенням кількості виборців в окремих адресах або виборчих ділянках. Наразі розпочато 10 кримінальних проваджень за фактами відповідних порушень”, — додав голова Нацполіції.

За словами Клименка, поліцейські будуть приділяти пильну увагу профілактиці порушень, пов’язаних зі здійсненням протиправної агітації та забезпеченню надійного кіберзахисту.

Нагадаємо, публічний порядок та безпеку під час місцевих виборів забезпечуватимуть майже 136 тис. правоохоронців. Будуть залучені всі підрозділи МВС та авіація.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП