vibori-mera-lutska-opora-fiksuye-porushennya-z-vidacheyu-byuleteniv

Вибори мера Луцька: ОПОРА фіксує порушення з видачею бюлетенів

 • 13256 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. На виборчих дільницях на Волині у день другого туру виборів мерів, 15 листопада, спостерігачі зафіксували нестачу скриньки та відсутність пандусів, порушення з видачею бюлетенів. Про це повідомила Громадянська мережа ОПОРА, передає УНН.

“У день повторного голосування з виборів Луцького міського голови спостерігачі ОПОРИ повідомляють про нестачу скриньки для бюлетенів та відсутність пандусів на дільницях”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в ОПОРІ зазначають, що великої скриньки для голосування бракує на дільниці №070512 у селі Великий Омеляник.

Щодо недоліків із доступністю дільниць, то йдеться і про відсутність пандусів до будівель, де знаходяться дільниці, і всередині приміщень, де волевиявлення здійснюють на 2 поверсі. Це може спричинити незручності у випадку голосування осіб, які пересуваються на кріслі колісному.

Зокрема, немає пандусів ні до будівлі, ні у приміщенні на трьох дільницях. Також відсутній заїзд до будівель на чотирьох дільницях села Іванчиці та одній ДВК у селі Великий Омеляник.

Також у Луцьку спостерігачі ОПОРИ фіксують порушення процедури видачі бюлетеня – на двох дільницях працювали зі списком виборців та власне видавали бюлетені по одному члену комісії.

Окрім того, за даними спостерігачів, у Луцьку на спецдільниці №071096 під час ранкового засідання з сейфа дістали не всі бюлетені, а лише "необхідну кількість".

Додамо, що в Херсоні, де 15 листопада відбувається другий тур виборів мера, чоловік хотів проголосувати, використовуючи мобільний додаток "Дія" замість паспорта.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що спостерігачі почали фіксувати перші порушення на другому турі виборів мерів.

Українські Національні Новини

Політика