vibukh-molota-u-zoni-oos-poraneno-dvokh-viyskovikh

Вибух "Молота" у зоні ООС: поранено двох військових

 • 11606 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Двоє, а не троє військовослужбовців однієї з бригад зі складу мінометного розрахунку Об'єднаних сил отримали легкі дотичні поранення, коли 23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 “Молот” розірвалась міна. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-центр ООС.

"Двоє військовослужбовців (а не троє, як невірно вказали окремі засоби масової інформації) зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення. 23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 “Молот” розірвалась міна", - повідомили у штабі.

Як зазначається, за даним фактом внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за статтею 414 частина 2 Кримінального кодексу України “Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення”.

"За попередніми висновками первинної перевірки, яка здійснювалася безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та в ході опитування поранених військовослужбовців, з'ясовано наступне. Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання", - додали у штабі.

Вказано, що "стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі". "Загрози для їхнього життя немає", - уточнили у штабі.

Нагадаємо, волонтери раніше повідомили, що у ЗСУ вибухнув ще один "Молот". Джерело УНН повідомило, що внаслідок вибуху міномета у 72-й ОМБр постраждало три особи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП