vibukh-na-shakhti-v-lnr-ryatuvalnikiv-z-rf-dovelosya-chekati-dobu

Вибух на шахті в "ЛНР": рятувальників з РФ довелося чекати добу

 • 11478 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Через небажання "ЛНР" звертатися до українських рятувальників, пройшла доба, доки шахтарів почали діставати з-під завалів рятувальники з РФ. Про це у коментарі кореспонденту УНН повідомив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

"Зараз там (на місці події - ред.) працюють рятувальні служби Російської Федерації. Ватажок "ЛНР" публічно звернувся до Російської Федерації з приводу того, що в них немає обладнання, щоб урятувати гірників. І з РФ, з Ростовської області, їхали гірничі рятувальники. Пройшла доба, доки почали ліквідовувати наслідки аварії. І вони втратили цей дуже важливий час... Там (у шахті - ред. ) немає повітря. І рахунок ішов на хвилини", - зазначив Лисянський.

Представник омбудсмена додав, що найближчим містом, де працюють рятувальники, які могли б швидше дісталися до місця аварії, є Лисичанськ.

"Якщо б вони (представники "ЛНР" - ред.) звернулися за допомогою до України, то, звичайно, це було б швидше. Добу ніхто не чекав", - додав Лисянський.

Нагадаємо, що на шахті "Східкарбон" з-під завалів дістали тіла вже шести гірників.

Як повідомляв УНН, ЗМІ РФ повідомили, що на території так званої "ЛНР" вибухнула шахта.

Пізніше повідомлялося, що в результаті вибуху на шахті у Луганській області 2 особи загинули, 15 - зникли безвісти.

Додамо, що МінТОТ проведе нараду щодо вибуху на шахті у Луганській області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП