vibukhi-na-skladakh-u-kazakhstani-oseredki-pozhezhi-likvidovani

Вибухи на складах у Казахстані: осередки пожежі ліквідовані

 • 8504 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Осередки пожежі на території військової частини у місті Арись в Казахстані ліквідовані. Про це повідомляє УНН з посиланням на акимат, тобто райдержадміністрацію, Туркестанської області Казахстану.

"За словами місцевої влади, нинішня ситуація в Арись повністю взята під контроль. Осередки пожежі ліквідовані. Приводів для занепокоєння немає, запевняють в акиматі", - йдеться в повідомленні.

За словами глави регіону Умірзака Шукеєва, в Арись закінчені роботи з очищення вулиць від снарядів і дезінфекції території, і тепер там безпечно.

Він зазначив, що відправка арисців розпочнеться 28 червня о восьмій годині ранку.

"Зворотне переселення жителів у Арисі буде вестися автобусними колонами. Місто поділене на 17 секторів, за якими закріплені акімати районів і міст області. Визначено 640 відповідальних фахівців - по одному на кожен будинок. Під час заселення мешканців у будинку вони будуть надавати їм допомогу", - зазначив Шукеєв.

Крім того, працює штаб збору та розподілу гуманітарної допомоги. У ході масштабної благодійної акції тут зібрано 150 тонн продовольства. Продукти харчування та одяг везли з Караганди, Жамбилської, Кизилординської, Алматинської областей, Актобе, Східного Казахстану, уточнили в органі.

Також відновлювати будинки жителів приїдуть 160 спеціальних бригад з усіх регіонів країни - кожній області дістанеться по одному сектору зруйнованого містечка.

За словами заступника міністра оборони Казахстану Бакіта Курманбаєва, вулиці Арисі, військові склади і залізницю прочищали понад 400 військовослужбовців.

Нагадаємо, 24 червня в Казахстані на території військової частини стався вибух. Через це почалася евакуація населення.

Щонайменше 46 осіб, п'ять з яких - діти, звернулися за допомогою до медиків після вибуху.

Пізніше стало відомо про трьох загиблих в результаті вибуху.

Вибухи припинилися на наступний день.

Українські Національні Новини

Новини Світу