vibukhi-na-viyskovikh-skladakh-ne-vplinuli-na-tranzit-gazu-do-yes

Вибухи на військових складах не вплинули на транзит газу до ЄС

 • 6534 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Вибухи на 6-му арсеналі у Чернігівській області не вплинув на транзит газу територією України до країн Європейського Союзу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укртрансгазу", передає УНН.

"Надзвичайна ситуація, що сталася внаслідок пожежі та вибухів на території 6 арсеналу МО поблизу населеного пункту Ічня в Чернігівській області, не впливає на транзит газу територію України", - зазначили у прес-службі.

За інформацією "Укртрансгазу", в 30-ти кілометровій зоні від місця виникнення пожежі, над якою було закрито повітряний простір, транзитні магістральні газопроводи "Укртрансгазу" не проходять. Станом на 11:00 ГТС працює в штатному режимі.

У відомстві зазначили, що для реалізації контролю за розвитком надзвичайної ситуації організовано додаткові пости моніторингу на об’єктах газотранспортної інфраструктури в регіоні.

Нагадаємо, у зв'язку з надзвичайною ситуацією з пожежею та вибухами на території 6-го арсеналу Міністерства оборони під Ічнею у Чернігівській області на державному кордоні посилені заходи безпеки, ретельно оглядаються транспортні засоби, що слідують через кордон.

Як повідомляв УНН, о 3:30 9 жовтня надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух на технічній території. О 3:40 9 жовтня про пожежу та вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області повідомили рятувальників. Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га. 

З району НС евакуювали 12 тис. осіб. Авіапростір поблизу закрили у радіусі 30 км. Припинено рух автомобільного і залізничного транспорту.

Через вибухи на арсеналі на Чернігівщині відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України. CБУ розглядає можливість диверсії.

Українські Національні Новини

Економіка