vicherpala-zapasi-britanska-rozvidka-poyasnila-chomu-rf-perestala-atakuvati-ukrayinu-iranskimi-dronami

Вичерпала запаси: британська розвідка пояснила, чому рф перестала атакувати Україну іранськими дронами

 • 908147 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. росія, ймовірно, перестала атакувати Україну іранським дронами-камікадзе через те, що вичерпала свої поточні запаси. Швидше за все росія шукатиме поповнення запасів. Про це йдеться в черговому звіті Міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, повідомляє УНН.

Деталі

Наголошується, що повідомлень про використання іранських безпілотних літальних апаратів в Україні не надходило приблизно з 15 лютого 2023 року.

До цього українські збройні сили повідомляли про те, що в період з кінця січня до початку лютого 2023 року було збито не менше ніж 24 БПЛА Shahed-136 і десятки було знищено у перші кілька днів року.

Цитата

"Відсутність розгортання OWA-БПЛА, ймовірно, вказує на те, що росія вичерпала свої поточні запаси. росія, швидше за все, шукатиме поповнення запасів", - ідеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що хоча ця зброя не має хороших результатів у знищенні намічених цілей, росія, ймовірно, розглядає її як "корисну пастку", яка може відвернути українську систему ППО від ефективніших російських крилатих ракет.

Доповнення

Раніше речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомляла, що причиною припинення завдання ворожих ударів іранським дронами-камікадзе Shahed може бути як брак цього виду озброєння, так і підготовка іншої тактики. 

Українські Національні Новини

Війна