vid-avtobusiv-do-legkovikh-avto-za-chas-viyni-gumanitarniy-shtab-mkhp-peredav-ukrayinskim-viyskovim-15-avtivok

Від автобусів до легкових авто: за час війни гуманітарний штаб МХП передав українським військовим 15 автівок

 • 229139 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Команда гуманітарного штабу, сформованого на базі ГО "Соціальний центр МХП" та Фонд "МХП-Громаді", за 68 днів війни передала українським військовим 15 автівок, серед яких - 4 Mitsubishi L200, Mitsubishi Pajero, легкові Chevrolet та ВАЗ 2104, а також автобус MAN та ГАЗ-66 та ще низка інших автівок підвищеної прохідності. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп Микола Кучер, пише УНН.

Деталі

За час повномасштабної війни 6 автівок підвищеної прохідності отримали армійці 46-ї окремої десантно-штурмової бригади, ще 7 автівок передано на потреби підрозділів 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та дві автівки у військову частину А-0707. Усі ці авто вже працюють на фронті.

Цитата

“Брак автотранспорту в наших підрозділах досить відчутний, і завдяки роботі волонтерських штабів та небайдужих громадян військовим вдається поповнювати свої ряди технікою. Завдяки цим автівкам у військових з'явилась можливість формувати мобільні групи для оперативного виконання завдань”, - зазначив парламентар.

Додамо

Загалом, від початку війни, Фонд МХП передав військовим необхідне спорядження на суму майже 5 млн грн. Зокрема, нещодавно тероборона Гайсинського району Вінниччини отримала 16 мобільних пристроїв для облаштування постів візуального спостереження протиповітряної оборони.

Довідка

МХП - провідний виробник курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба"). Засновник компанії - Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Суспільство