vid-ffu-vimagayut-pereviriti-podatkovi-skhemi-dinamo

Від ФФУ вимагають перевірити податкові схеми "Динамо"

 • 11413 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов звернувся з офіційним листом до комітету з атестації ФФУ з проханням перевірити ФК "Динамо" (Київ) на предмет ухилення від сплати податків. Копію відповідного листа Журавльов опублікував на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Сьогодні, 10 грудня, в день всесвітнього футболу, для відновлення справедливості, направив лист-звернення до комітету з атестації ФФУ щодо сплати податків і зборів ФК "Динамо" і ФК "Шахтар", - написав він.

Посилаючись на дані з відкритих джерел, Журавльов нагадав, що в 2017 році ФК "Динамо" сплатив до бюджету 2,5 млн грн податку на додану вартість. У той же час ФК "Шахтар" перерахував до бюджету 83,7 млн ​​грн ПДВ, зазначив Президент Федерації футболу Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прецедент "Динамо": фіскали схвалили зарплати з офшорів

Журавльов нагадав, що в минулому році "Динамо" сплатило до бюджету трохи більше 10 млн грн податку на доходи фізосіб (20% податок із зарплати), "Шахтар" - 366,4 млн грн відповідного податку.

"В цілому, як йдеться у листі "Динамо" на адресу Офісу великих платників податків, клуб у 2017 році сплатив 85 млн грн, що в 5 разів менше за відрахування "Шахтаря", - зазначив Журавльов в листі до ФФУ.

Також, за словами Журавльова, у 2017 році "Динамо" сплатило військовий збір в розмірі 830 тис. грн. У той же час "Шахтар" направив на потреби армії 30 млн грн відповідного податку.

"Наскільки мені відомо, така різниця зумовлена ​​офшорними схемами фінансування ФК "Динамо", власники якого приховують реальні гонорари своїх гравців, декларуючи зарплату футболістів на рівні всього 18 тис. грн на місяць (що становить близько 600 євро), що є абсурдом для клубу рівня "Динамо", який щороку бере участь в єврокубках", - наголосив Журавльов, закликаючи комітет з атестації ФФУ провести перевірку викладених фактів.

Крім цього, Журавльов закликав ФФУ взяти до уваги викладені в листі факти при проходженні ФК "Динамо" процедури атестації на наступний сезон.

Як повідомляв УНН, ветерани АТО закликали власників ФК "Динамо" добровільно сплатити військовий збір до бюджету України в повному обсязі. Однак, у відповідь на заклик військових, "Суркіси боягузливо відмовчалися".

Українські Національні Новини

Спорт