vid-neyakisnikh-produktiv-schorichno-pomiraye-3-tis-amerikantsiv-statistika

Від неякісних продуктів щорічно помирає 3 тис. американців - статистика

 • 9931 переглядiв

КИЇВ 17 травня. УНН. Кожен шостий американець хворіє після вживання неякісних продуктів харчування, а 3 тис. осіб на рік помирають від харчових отруєнь і хвороб, пов'язаних з неякісною їжею. Про це свідчать дані офіційної статистики країни, передає УНН з посиланням на Food Safety.

При цьому, щороку через неякісну їжу 128 тис. американців потрапляють до лікарень.

"У групі ризику отруїтися неякісними продуктами харчування знаходяться: діти, молодші 5 років; дорослі віком від 65 років і старше; люди з ослабленою імунною системою; вагітні жінки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, майже півмільйона людей на рік помирають через неякісні продукти.

Також нагадаємо, що в Україні, сьогодні спостерігається сплеск масових отруєнь, особливо серед учнів шкіл та дитячих садків.

За словами депутата Сергія Тригубенка, загрозлива статистика масових отруєнь українців є наслідком дії мораторію на перевірки.

Часті спалахи інфекційних захворювань в навчальних закладах аналогічно стали наслідком безконтрольності у сфері санітарних норм і стандартів, вважає він.

"Планові перевірки не в змозі зарадити біді і вберегти дітей. І тому я ще раз закликаю уряд вивести з-під мораторію на перевірки постачальників продуктів харчування в школи і садки! Також закликаю чиновників Держпродспоживслужби знайти механізм повного та безперебійного контролю закладів постійного перебування і харчування дітей!" - додав Тригубенко.

Українські Національні Новини

Новини Світу