vid-neyakisnikh-produktiv-u-sviti-schorichno-pomiraye-420-tis-lyudey-vooz

Від неякісних продуктів у світі щорічно помирає 420 тис. людей - ВООЗ

 • 10634 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Кожна десята людина в світі захворює від інфекцій, які виникають через вживання неякісних продуктів харчування. Про це свідчать дані звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляє УНН.

"За оцінками, 600 мільйонів людей - майже кожна десята людина в світі - хворіє після вживання забруднених харчових продуктів і 420 тисяч людей щорічно вмирають", - йдеться в повідомленні.

При цьому, наголошується, що 40% хвороб від неякісних продуктів припадає на дітей.

"Питання безпеки харчових продуктів, харчування та продовольчої безпеки нерозривно пов'язані. Небезпечні продукти харчування породжують порочне коло хвороб і недостатності харчування, що особливо зачіпає дітей грудного та раннього віку, осіб похилого віку та хворих", - йдеться в звіті.

Нагадаємо, в Україні в 2017 році, у порівнянні з 2016 роком, кількість отруєнь по країні зросла на 41%. При цьому, діти стають жертвами антисанітарії і неякісного харчування в три рази частіше дорослих.

Як повідомляв УНН, за словами нардепа Сергія Тригубенка, штрафи за порушення харчової безпеки в Україні є мізерними і абсолютно неефективними.

Українські Національні Новини

Суспільство