vid-nikh-vidmovilas-yevropa-ukrayina-otrimala-pershu-partiyu-tabletok-molnupiraviru

Від них відмовилась Європа: Україна отримала першу партію таблеток молнупіравіру

 • 58414 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Сьогодні, 6 лютого 2022 року, до України прибула перша партія препарату для екстреного застосування "Молнупіравір", який використовують для лікування COVID-19. Про це у Facebook повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні в Україну прибуло 60 тис. курсів препарату "Молнупіравір", призначеного для лікування COVID-19. Виробником препарату є американська фармацевтична компанія Merck Sharp & Dohme", - заявив Ляшко.

Доповнення

Раніше, влада Франції скасувала замовлення на постачання антивірусного препарату "Молнупіравір" компанії Merck & Co через те, що нові результати випробувань показали низьку ефективність. Зазначалося, що дані клінічних досліджень "Молнупіравіру" вказують на те, що він лише на 30% знижує кількість госпіталізацій та смертей для людей із групи ризику.

В Україні ж від препарату не відмовилися. І це не вперше.

Нагадаємо

У листопаді цього року Кабінет міністрів України розширив перелік медикаментів, які застосовуються для лікування COVID-19. Уряд ухвалив постанову, яка дозволить купити препарати проти COVID-19 “Молнупіравір” та “PF-07321332/ритонавір” у разі позитивних результатів їхніх клінічних випробувань та реєстрації препаратів у США та ЄС.

Американські фармацевтичні гіганти Merck та Pfizer оголосили про обнадійливі результати для пероральних препаратів проти коронавірусу. "Молнупіравір" компанії Merck вже був схвалений у Сполученому Королівстві.

Українські Національні Новини

Суспільство