vid-novogo-koronavirusu-mozhe-pomerti-bilshe-lyudey-nizh-vid-analogichnogo-virusu-v-2002-rotsi-zmi

Від нового коронавірусу може померти більше людей, ніж від аналогічного вірусу в 2002 році - ЗМІ

 • 17099 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Передбачається, що нова епідемія коронавірусу 2019 nCoV, напевно стане більш смертоносною, ніж атипова пневмонія, яку вперше зафіксували в Китаї в 2002 році. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Нова епідемія коронавірусу на материковому Китаї майже напевно стане більш смертоносною, ніж атипова пневмонія (також коронавірус), після того, як в суботу, кількість загиблих перевищила 700, а експерти в галузі охорони здоров'я попередили про брак масок", - пишуть у виданні.

За словами китайських чиновників, кількість інфікованих в китайській провінції Хубей, епіцентрі спалаху, зросла в п'ятницю, в порівнянні з днем раніше, в той час як до цього спостерігалося зниження захворюваності кілька днів поспіль. Саме цей факт заважає спрогнозувати пік епідемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус міг передатися людині через панголінів - китайські вчені

У виданні зазначають, що під час спалаху атипової пневмонії в період з листопада 2002 року по липень 2003 року в світі померло 774 осіб, у той час як кількість зареєстрованих випадків становила 8 098, що передбачає набагато нижчу швидкість передачі, ніж у нового коронавірусу, але більш високу смертність. Після того, як Китай зафіксував своє перше щоденне зниження кількості нових інфекцій в четвер, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що ще занадто рано говорити про те, чи досяг спалах свого піку.

"Важко сказати, наскільки смертельною є ця нова коронавірусна інфекція, тобто яка частка людей з інфекцією, в кінцевому підсумку, помре від неї. Не зважаючи на те, що загальна смертність, мабуть, становить близько 2%, ймовірно, є багато інфікованих людей, які не були ще перевірені ... Ми, ймовірно, ще деякий час не дізнаємося реальний рівень смертності", - розповів виданню експерт з інфекційних захворювань в університеті Монаш в Мельбурні, професор Аллен Ченг.

Нагадаємо, що кількість загиблих від нового виду коронавірусу 2019 nCoV, виявленого в Китаї, досягла 720 осіб.

Українські Національні Новини

Здоров'я