vid-pochatku-diyi-bezvizu-kordon-z-yevropoyu-peretnuli-ponad-8600-ukrayintsiv

Від початку дії безвізу кордон з Європою перетнули понад 8600 українців

 • 7814 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Станом на 6 годину 16 червня 8690 українців скористалися безвізовим режимом подорожі в країни ЄС. Про це УНН повідомили у прес-службі ДПСУ.

"Станом на 6 годину 16 червня від початку дії безвізового режиму поїздок кордон з країнами ЄС перетнули майже 315 тисяч громадян України. Із них 8690 українців скористалися саме перевагами безвізового режиму і перетинали кордон, маючи лише біометричний паспорт", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що під час подорожі 63 тисячі наших співвітчизників використовували біометричні паспорти.

"При цьому 1950 громадян, а це 22%, слідували за кордон авіаційним транспортом. Решта користувалися залізницею чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордоні з ЄС, більшість з яких на кордоні з Польщею", - додали у прес-службі.

Крім того, за даними ДПСУ, з початку впровадження безвізу у перетині кордону відмовлено 16 громадянам України, переважно через порушення міграційного законодавства країни ЄС під час попереднього перебування.

Нагадаємо, у ЄС нагадали, що українці мають поважати передбачені "безвізом" зобов'язання.

Українські Національні Новини

Суспільство