vid-pochatku-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-rosiya-ne-obstrilyuvala-mikolayiv-lishe-35-dniv

Від початку повномасштабного вторгнення росія не обстрілювала Миколаїв лише 35 днів, — Сєнкевич

 • 130904 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. За 226 днів повномасштабного російського вторгнення окупанти не обстрілювали Миколаїв лише 35 днів. Про це на брифінгу повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, пише УНН.

Цитата

“Взагалі Миколаїв за 226 днів війни не обстрілювався лише 35 днів. Всі інші дні Миколаїв знаходиться постійно під вогнем, під бомбардування”, – повідомив він.

Деталі

Він зазначив, що останнім часом почалися обстріли безпілотниками іранського виробництва. Загалом, кількість жертв на сьогодні становить 138 людей, серед яких одна дитина. Важкопоранених зафіксовано 688 людей, серед них 10 дітей.

“Збитки, які ми нарахували, вже становлять до 900 млн гривень, але це збитки на об’єкти комунальної власності, і об’єкти, які можна реконструювати чи відновити. Оскільки ми маємо багато об’єктів, які зруйновані вщент, або потребують капітальних вкладень, ми навіть не маємо можливості оцінити цього, потрібно робити проектно-кошторисну документацію. Тобто, цифра буде набагато більша. Загалом пошкоджено 77 закладів освіти, 22 заклади культури, 17 лікувальних закладів, 15 об’єктів спорту. Тобто, місто бомбардується”, – додав міський голова.

Доповнення

Російські окупанти вночі атакували місто Миколаїв дронами-камікадзе. У результаті чого виникла пожежа даху двоповерхової будівлі в одному з районів міста.

Українські Національні Новини

Суспільство