vid-pochatku-roku-nazk-napravilo-do-sudu-110-adminprotokoliv-stosovno-kerivnikiv-politichnikh-partiy

Від початку року НАЗК направило до суду 110 адмінпротоколів стосовно керівників політичних партій

 • 11386 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Від початку року Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 110 адмінпротоколів стосовно керівників політичних партій. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу НАЗК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) продовжує працювати над забезпеченням прозорості діяльності політичних партій. Зокрема, з цією метою НАЗК здійснює аналіз звітів партій та виявляє, чи відповідають вказані у них дані реальним витратам партій, чи були отримані кошти перераховані законним шляхом, чи використовує партія свої ресурси відповідно до цілей діяльності, тощо. Так, з початку року НАЗК склало та направило на розгляд до суду 110 протоколів про адміністративні порушення стосовно керівників політичних партій”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що серед 110 адмінпротоколів:

- 80 стосуються порушення порядку подання фінансової звітності (стаття 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП);

- 28 - невиконання законних вимог НАЗК (стаття 188-46 КУпАП);

- 2 - порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії (стаття 212-15 КУпАП).

“З початку року суди визнали винними в порушенні порядку подання фінансової звітності керівників партій: “Громадянська позиція”, “Солідарність правих сил”, “Ліберально-демократична партія України”, “Республіканська партія України”, “Альянс за соціальну справедливість”, “Європейська ліберальна партія”, “Право Народу”. У невиконанні законних вимог НАЗК були визнані винними керівники партій “Разом сила” та “Народний рух України”. Також винними в порушенні порядку надання внесків були визнані внескодавці таких політичних партій: “Національний корпус”, “Слуга Народу”, “Українська стратегія Гройсмана” та “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, НАЗК запросило для надання пояснень нардепа, суддю, прокурора та колишнього слідчого ДБР.

Українські Національні Новини

Політика