vid-pochatku-roku-v-stolitsi-zdali-na-pererobku-ponad-14-tis-yalinok

Від початку року в столиці здали на переробку понад 14 тис. ялинок

 • 22672 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Від початку року в пунктах прийому новорічних ялинок зібрали 14,5 тис. ялинок. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу КМДА.

"У цьому році на локаціях прийому новорічних ялинок зібрано 14,5 тисячі ялинок – рекордна цифра за всі 5 років роботи пунктів прийому. Це втричі більше, ніж минулого року. Звичайно, зазначу, що велику кількість становлять символи свят, які були залишені безвідповідальними підприємцями, тому наступного року несанкціоновані ялинкові базари мають бути ліквідовані. Сподіваюся, з кожним роком екосвідомість громадян буде зростати – і замість зрубленої ялинки будуть зеленіти живі дерева в кадках, які після свят можна висадити на подвір’ї", – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Вказано, що з 2 січня кияни мали змогу утилізувати свої ялинки, сосни та смереки з користю для екології. Всього було 15 пунктів збору, у кожному районі столиці. Зібрані дерева перероблять на тріску в спеціальному тріскоподрібнювачу і використають навесні для зберігання водного балансу лунок вічнозелених рослин у місті.

"Працювали пункти до 1 лютого, але якщо громадяни не встигли принести ялинку, то фахівці її приймуть у будь-який час", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, раніше в УНН повідомлялося, що станом на 23 січня, кияни здали на утилізацію більше 11 тис. ялинок.

Українські Національні Новини

Київ